חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 49169-07-12

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
49169-07-12
15.11.2012
בפני :
יחיאל ליפשיץ

- נגד -
:
אורית זהר
:
1. מיכל אוחיון
2. דוד שר

החלטה

1.       בפניי בקשה למחיקה על הסף מחמת היעדר יריבות.

2.       כנגד המבקשת הוגשה תביעה בעילה של לשון הרע וזאת על ידי שני תובעים: התובעת 1 -  הגב' מיכל אוחיון; והתובע 2 מר דוד שר, שהינו אביה של של הגב' אוחיון.

3.       טענת המבקשת הינה פשוטה - אין כל יריבות בינה לבין התובע 2.

4.       נביא בקצרה את עיקרי הטענות העולות מכתב התביעה: התובעת 1 שכרה דירה בקיבוץ החותרים. התובע 2 הינו, כאמור, אביה וכן ערב להסכם השכירות. הדירה אותה שכרה התובעת משויכת לנתבעת והיא זו שקיבלה את דמי השכירות. היחסים שבין התובעת לנתבעת עלו על שרטון, והכל - כך עולה - על רקע טענות הדדיות ביחס לדירה וביחס להסכם השכירות. בנדון, אף מתנהל הליך מקביל במסגרת ת.א. (שלום חיפה) 56391-01-12 (תביעה ותביעה שכנגד) בנוגע לנזקים אשר נגרמו לצדדים, לטענתם.

5.       במהלך תקופת השכירות אף הוחלפו מכתבים ומיילים לא מעטים, ובתאריך 16/5/2011 שלחה הנתבעת 1 מייל למזכירת מנהל הקיבוץ גם נכתב, בין היתר, כי:" אני חושבת שצריך לטפל בנזילה למיכל (התובעת 1 - י.ל.) לא אכפת ובסוף היא לא תרצה לשלם לחברת מירם, אני מאמינה שהם בכוונה משאירים את הברז פתוח והשעון משתולל והקיר מתמלא בעובש, הם יכולים לייצר נזק, הם לא סתם שלחו מכתב לחברת מירם הם כיסו את עצמם מלשלם בעתיד, אני חושבת שצריך להורות להם לצאת דחוף, או לחילופין לתת למושיקו לתקן". המייל מתקשר, כך עולה על פני הדברים, לטענות הדדיות של הצדדים בהקשר לנזילת מים באחד מצינורות המים בדירה בדירה.

6.       טענת המבקשת הינה כי לא ברור כיצד השתרבב לו התובע 2 לכתב התביעה, שהרי הוא לא נזכר כלל באותו מייל המגבש, לשיטת התובעת, עילה של לשון הרע. יתרה מכך, התובע 2 אף לא התגורר בדירה הנדונה ובניגוד לנטען בכתב התביעה הוא אף לא שימש כערב להסכם השכירות (ככל שיש לעובדה זו חשיבות לענייננו). משכך, גם אם ייקבע כי מתגבשת עילה של לשון הרע (דבר המוכחש על ידי הנתבעת), הרי שהדבר לא יהיה ביחס לתובע 2 אלא לכל היותר כנגד התובעת 1.

7.       בתגובת התובעים נטען, כי מדובר במערכת יחסים עדינה שבין תושבי הקיבוץ ו/או חברי הקיבוץ. בשונה ממערכת חברתית אחרת, התנהגותו של היחיד בקיבוץ משליכה על יחס הקהילה כלפי כל משפחתו. משכך, לשון הרע אותו פרסמה הנתבעת כנגד התובעת 1 השליכה באופן בלתי נמנע גם על התובע 2.

8.       בתשובת המבקשת חזרה האחרונה על טענותיה וציינה כי התובע 1 כלל לא התייחס לנימוקי הבקשה ולא הסביר, לדוגמה, במה הוא שונה משאר בני משפחתה של התובעת 1 שבחרו שלא להצטרף לכתב התביעה.

9.        תקנה 100 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 קובעת, כי כאשר הוכח בפני בית המשפט שכתב התביעה אינו מעלה עילת תביעה, דין התביעה להימחק על הסף.  עם זאת, בית המשפט יעשה שימוש זהיר בסמכותו מאחר והחלטה זו שוללת מהתובע את זכותו להביא את עניינו לפני בית המשפט. בית המשפט מכריע בבקשת הסילוק ללא שמיעת ראיות ועושה זאת על פי בדיקת כתב התביעה. משום כך, מתחייבת זהירות, כאמור לעיל (ר' לדוגמה האמור בע"א 693/83 שמש נ' רשם המקרקעין, פד"י מ (2) 668, 671).

10.    בענייננו, אין לי אלא להסכים עם טענות הנתבעת. עיון בכתב התביעה מעלה כי הוא אינו מכיל טענות עובדתיות ומשפטית שיש בהן כדי להקים עילה בין התובע 2 כנגד הנתבע. חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965, בא להגן על שמו הטוב של אדם. התובע 2 לא הוזכר, לא במישרין ולא בעקיפין, במייל נשוא התביעה. גם עובדת (?) היות התובע 2 ערב לקיום החיובים החוזיים בין הצדדים אינה יכול להקים, לכשעצמה, עילה של לשון הרע. למעשה, טוען התובע 2 כי הוא "נפגע משני" כתוצאה מפגיעת בתו, אך ספק באם לכך כיוון חוק איסור לשון הרע, ונכונות טענות הנתבעת בהקשר זה, שתמהה מדוע צורף דווקא התובע 2 לכתב התביעה והלא, לשיטת התובעים, יכלו כל בני משפחת התובעת להיכלל כתובעים (ור' בנדון, בשינויים המחויבים, את האמור בספרם של גנאים קרמניצר ושנור " לשון הרע - הדין הרצוי והמצוי",  המכון הישראלי לדמוקרטיה, 2005, עמ' 233-235).

11.   סוף דבר, אני מקבל את הבקשה ומורה על מחיקת התובע 2 מכתב התביעה.

12.   אני מחייב את התובע 2 בתשלום הוצאות בסכום של 2,000 ש"ח לטובת הנתבעת. יחד עם זאת, אני מעכב את התשלום עד לסיום ההליך.

13.   לפני סיום אציין, שעיון בכתבי הטענות בהליך זה וכן בהליך האחר מעלה, על פני הדברים, כי הסכסוך בכללותו מתאים להליך של גישור. טוב יעשו הצדדים באם ינצלו את הזמן שנותר עד לדיונים בתיק שבפני ובתיק האחר, לצורך הליך גישור. ב"כ הצדדים יודיעו בכתב, עד לתאריך 2/12/12 באם הסכימו על זהות מגשר ואם לא - באם הם מבקשים את המלצת בית המשפט בנדון. תזכורת פנימית למועד לעיל.

ניתנה היום, א' כסלו תשע"ג, 15 נובמבר 2012, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>